Καλωσήρθατε στην OLYMPUS NECTAR

Φυσικά προϊόντα μέλισσας

ΜΕΛΙ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ!

Το 2014 ξεκινήσαμε την ενασχόληση με τη μελισσοκομία έχοντας στη διάθεση μας μόλις 5 κυψέλες εκ των οποίων η καλλιέργεια προοριζόταν για την απόκτηση ενδοοικογενειακής αυτάρκειας.

straight from nature

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΟ ΜΕΛΙ

Κορυφαίας Ποιότητας

Μέλι με Κηρήθρα

Η κηρήθρα είναι ένα φυσικό προϊόν που παρασκευάζεται από τις μέλισσες για να αποθηκεύσουν τις προνύμφες, το μέλι και τη γύρη. Όλη η κηρήθρα μπορεί να καταναλωθεί απευθείας, συμπεριλαμβανομένων των κηρώδινων κυττάρων και του ακατέργαστου μελιού που περιέχουν. Αποτελείται από μια σειρά από εξαγωνικά κύτταρα κατασκευασμένα από κερί μέλισσας που περιέχουν γενικά ακατέργαστο μέλι.

Βάμμα γύρης

Από αιώνες η γύρη, χρησιμοποιείται ως τροφή αλλα και ως εναλλακτική φαρμακευτική ουσία. Το υγρό βαμμα γυρης περιέχει ποικιλία θρεπτικών συστατικών όντας γνωστό απο πανάρχαιους πολιτισμούς με εφαρμογή σε πολλές συνθήκες παρέχοντας πολλαπλά οφέλη τα οποία μπορούν να απορροφηθούν και να αξιοποιηθούν από τον οργανισμό άμεσα.

Τρώγοντας ώμο μέλι

Το ωμό μέλι εριέχει τόσα αντιοξειδωτικά όπως άλλωστε μια ποικιλία από διαφορετικά φρούτα και λαχανικά που βοηθούν στο να προστατεύσουν το σώμα μας από τη ζημιά των κυττάρων λόγω των ελεύθερων ριζών οι οποίες συμβάλλουν στη διαδικασία γήρανσης και στην ανάπτυξη χρόνιων ασθενειών ευρείας έκτασης όπως πχ. καρκίνο ως και καρδιακές παθήσεις ενώ, βάση ερευνων οι αντιοξειδωτικές ενώσεις που ανευρίσκονται στο μελι και ονομάζονται πολυφαινόλες, διαδραματίζουν σπουδαιο ρόλο στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων.

Η μέλισσα

Η μέλισσα ειναι από τα σπουδαιότερα έντομα με διττή σημασία αφενός για τον άνθρωπο, αφετέρου για τη φύση. Χάρη στη μέλισσα, λαμβάνει χώρα το 60-70% της γονιμοποίησης των φυτών ενώ, η συνεχής μείωση του πληθυσμού της, ανησυχεί τους επιστήμονες. Αυτο μεταφράζεται στο αν απειληθεί η μέλισσα, μεγάλο μέρος της ζωής του πλανήτη, τείνει να εκλείψει.