With interest in people and life...
Proper and natural nutrition and care!
Οι ποικιλίες μας
Γιατί ΜΕΛΙ ΜΕ ΚΗΡΗΘΡΑ; *
* “Η κηρήθρα είναι ένα φυσικό προϊόν που παρασκευάζεται από τις μέλισσες για να αποθηκεύσουν τις προνύμφες, το μέλι και τη γύρη. Όλη η κηρήθρα μπορεί να καταναλωθεί απευθείας- συμπεριλαμβανομένων των κηρώδινων κυττάρων και του ακατέργαστου μελιού που περιέχουν.”
“Αποτελείται από μια σειρά από εξαγωνικά κύτταρα κατασκευασμένα από κερί μέλισσας που περιέχουν γενικά ακατέργαστο μέλι.”
Το οποίο…
- είναι προϊόν παραγωγής απευθείας από την εργασία των μελισσών ενώ τρώγοντας κάποιος τέτοιου είδους μέλι παρουσιάζει χαμηλότερο κίνδυνο έναντι των μολύνσεων ενω βοηθά τον εαυτό του για μια πιο υγιή καρδιά και συκώτι και άλλων νοσημάτων φθοράς
- είναι ακατέργαστο μέλι και διαφέρει από το εμπορικό επειδή δεν είναι παστεριωμένο ή φιλτραρισμένο
Η κηρήθρα…
- περιέχει κάποια γύρη μελισσών, πρόπολη και βασιλικό πολτό – πρόσθετα προϊόντα μελισσών με δυνητικά οφέλη για την υγεία τους και τη δικια μας
- τρώγεται ολόκληρη συμπεριλαμβανομένου του μελιού και των κηρώδινων κυττάρων που το περιβάλλουν
- είναι απολύτως ακατέργαστη, ενώ το μέλι έχει πιο τραχιά υφή ως προς τη σύστασή του από το φιλτραρισμένο μέλι. Επιπλέον, τα κηρώδη κύτταρα της κηρηθρας μπορούν να μασηθουν ως κόμμι
- είναι πλούσια σε υδατάνθρακες και αντιοξειδωτικά ενώ περιέχει ιχνοστοιχεία και διάφορα άλλα θρεπτικά συστατικά
- περιέχει επίσης κερί μελισσών, που βοηθα σε μια πιο υγιή καρδιά ενώ μιας μακράς αλύσου λιπαρά οξέα και αλκοόλες περιεχομένων μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης
- μπορεί να ωφελήσει την καρδιά σας με την αυξηση της ροή του αίματος και των «καλών» επίπεδα της HDL χοληστερόλης ενώ μειώνει την αρτηριακή πίεση, τα τριγλυκερίδια και την «κακή» LDL χοληστερόλη
- μπορεί να ενισχύσει την άμυνα του οργανισμού από τους μύκητες και ορισμένα είδη βακτηρίων που προκαλούν ασθένειες (συμπεριλαμβανομένων των Staphylococcus aureus)
- μπορεί επίσης να προστατευσει το έντερο από ορισμένα παράσιτα (ενδεικτικά το παράσιτο Giardia lamblia)
- τείνει να αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα με λογοτερο ρυθμό ραφιναρισμένη ζάχαρη, ενώ οι ενώσεις (εκχυλίσματα αλκοόλης κα που μειώνουν τα επίπεδα ινσουλίνης κατά 37%) που βρίσκονται μεσα της μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της αντίστασης στην ινσουλίνη
Το συγκεκριμένο μέλι…
- προσφέρει μικρές ποσότητες πρωτεϊνών, βιταμινών και ανόργανων συστατικών – και αποτελείται από 95-99% φυσικα σάκχαρα και νερό
- περιέχει ένζυμα όπως η οξειδάση της γλυκόζης, με αντιμικροβιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες η οποία ομως καταστρέφεται από τη θέρμανση και το φιλτράρισμα που κοινώς χρησιμοποιείται στο μέλι του εμπορίου
- είναι λιγότερο πιθανό να μολυνθεί από τεχνητά γλυκαντικά με κυριο το σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης ενω περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά από το επεξεργασμένο μέλι τα οποία είναι ωφέλιμες φυτικές ενώσεις που προάγουν την υγεία, μειώνουν τη φλεγμονή και προστατεύουν το σώμα από ασθένειες. Τα επίπεδα τους είναι έως και 4,3 φορές υψηλότερα σε αντιπαραβολή με το εμπορικό μέλι
- είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες οι οποίες ειναι ένα από τα κυρία αντιοξειδωτικα του μελιού που συμβάλουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη, άνοιας, καρδιακών παθήσεων, ακόμα και ορισμένων τύπων καρκίνου
- περιεχει μακράς αλύσου λιπαρά οξέα και αλκοόλες ευρισκομενα όλα μεσα στην κηρηθρα τα οποία μπορούν να μειώσουν τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, παράγοντα κινδύνου για τις καρδιακές παθήσεις. Επιπλέον, και η αντικατάσταση της ζάχαρης με μέλι μπορεί επίσης να συμβάλει στη μείωση των επιπέδων των τριγλυκεριδίων έως και 19%
- με τα αντιοξειδωτικά του, μπορούν να βοηθήσουν τη διαστολή των αρτηριών που οδηγούν στην καρδιά σας. Με τη σειρά του, αυτό μπορεί να αυξήσει τη ροή του αίματος και να μειώσει την αρτηριακή πίεση, μειώνοντας πιθανώς τον κίνδυνο θρόμβων αίματος, καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου
- με την κατανάλωση μόλις 1/2 κουταλιού του γλυκού 30 λεπτά πριν τον ύπνο ειναι βάση πιστοποιημένων πιο αποτελεσματικο από το σιρόπι για το βήχα και για τη μείωση της δυσφορίας που αυτός προκαλεί
- λόγω των αλκοόλης της κηρηθρας μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία του ήπατος και να μειώσει τα συσχετιζομενα συμπτώματα με την ηπατική νόσο
ΠΩΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΗΡΗΘΡΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ:
Η κηρηθρα μπορει να χρησιμοποιηθεί ως γλυκαντικό σε μεγάλη ποικιλία πιάτων
- Αρχικα μπορείτε να την φάτε οπως ειναι.
- Να την βάλετε πάνω σε ζεστό ψωμί ή αγγλικά muffins ή να χρησιμοποιηθεί ως γλυκαντικό σε σπιτικά επιδόρπια – ή πάνω από τηγανίτες, πλιγούρι βρώμης ή γιαούρτι.
- Στην σαλάτα ή μαζί με φρούτα, αλλαντικά ή παλαιωμενα τυριά.
- Διατηρείται για παρατεταμένες περιόδους σε θερμοκρασία δωματίου. Όσο περισσότερο την κρατάτε , τόσο πιο πιθανό είναι να κρυσταλλώσει πράγμα που δεν σημαίνει ότι δεν παραμένει βρώσιμη.
- Και λάβετε υπόψιν στο μέλι ότι όσο πιο σκούρο ειναι τόσο πιο ωφέλιμα είναι τα ευεργετικά συστατικά του, όπως τα αντιοξειδωτικά
- Αποθηκεύεται σε θερμοκρασία δωματίου.