With interest in people and life...

Proper and natural nutrition and care!

Ποιοι είμαστε...

Το 2014 ξεκινήσαμε την ενασχόληση με τη μελισσοκομία έχοντας στη διάθεση μας μόλις 5 κυψέλες εκ των οποίων η καλλιέργεια προοριζόταν για την απόκτηση ενδοοικογενειακής αυτάρκειας. Γρήγορα, η αγάπη μας για το κόσμο του μελισσιού και ότι επαφίεται, συνέβαλε στο να αυξήσουμε τις κυψέλες μας με σκοπό να αποκτήσουμε ικανοποιητικό βαθμό πελατολογίου το οποίο θα εξυπηρετείται από εμάς.

Υπό το πέρας των χρόνων, με αγάπη και κόπο έχουμε καταφέρει να αυξήσουμε την παραγωγή μας χάρη στην πρόσκτηση μεγάλου αριθμού κυψελών τις οποίες διαχειριζόμαστε χρησιμοποιώντας πολλαπλές φυσικές μεθόδους απαλλαγμένες από τις σύγχρονες μεταποιητικές πρακτικές που μόνο κακό παρά καλό κάνουν στο σύστημα του μελισσιού.

Γιατί η μέλισσα είναι το ζώο χάρη στο οποίο υπάρχει ζωή και αν πρέπει και κάπου να λογοδοτήσουμε, είναι σε αυτήν. Χωρίς την μέλισσα δεν θα υπήρχε ζωή, άρα η κατάρρευση του συστήματος του μελισσιού θα επέφερε γενική κατάρρευση του πλανήτη. Χάρη στις σύγχρονες επεμβατικές και παραποιητικές μεθόδους καλλιέργειας και την καταστροφή του πλανήτη με οποιονδήποτε τρόπο, έχουμε φτάσει να θεωρούμε τη μέλισσα απειλούμενο είδος προς εξαφάνιση και αν όχι, οδεύουμε προς τα εκεί.

Πολλοί πιστεύουν ότι η ανάπτυξη της τεχνολογίας, θα καταφέρει να υπερκεράσει πολλά εμπόδια, αλλά, η ζωή δεν έχει νόημα χωρίς την πραγματική ζωή. Είναι σαν μια παλέτα χρωμάτων χωρίς χρώμα. Η αντίρροπη στάση μας προς αυτήν την κατεύθυνση, τείνει να γίνεται το θεμέλιο πάνω στο οποίο ενώνουμε τις προσπάθειες μας για ένα καλύτερο μέλλον καθώς η φυσική παραδοσιακή μελισσοκομική αποτελεί για μας προτεραιότητα, γιατί όπως έλεγε και ο μεγάλος πρόγονος μας Ιπποκράτης “είμαστε ότι τρώμε και ότι σκεπτόμαστε”.

Το ενδιαφέρον μας για τον άνθρωπο και τη ζωή με γνώμονα τη σωστή και φυσική διατροφή μας οδηγεί κάθε χρόνο στην συνεχή περιφορά των κυψελών προς συλλογή ποικίλων μορφών ανθών τα οποία θα προσδώσουν στο Μέλι μας την ποιότητα που αρμόζει ώστε να συμβαδίζει γευστικά και ποιοτικά με το γούστο των ανθρώπων που κερδίζουν και διατηρούν την εμπιστοσύνη μας. Μέσω της στήριξης του κόσμου και με γνώμονα το πάθος μας και τη συνέχιση της προσπάθειας μας αποκτούμε το εφαλτήριο για να διαβούμε το ατέρμονο μονοπάτι που θα καρπίσει προσφέροντας στον καταναλωτή ότι πιο αγνό έχει να βγάλει η φύση….

Γιατί ο άνθρωπος δεν πρέπει μόνο να παίρνει αλλά και να δίνει. Και αν το καλοσκεφτούμε, είμαστε απλά περαστικοί επιστάτες!