With interest in people and life...

Proper and natural nutrition and care!

Τρώγοντας ώμο μέλι

Το ώμο μέλι

  • Περιέχει τόσα αντιοξειδωτικά όπως άλλωστε μια ποικιλία από διαφορετικά φρούτα και λαχανικά που βοηθούν στο να προστατεύσουν το σώμα μας από τη ζημιά των κυττάρων λόγω των ελεύθερων ριζών οι οποίες συμβάλλουν στη διαδικασία γήρανσης και στην ανάπτυξη χρόνιων ασθενειών ευρείας έκτασης όπως πχ. καρκίνο ως και καρδιακές παθήσεις ενώ, βάση ερευνων οι αντιοξειδωτικές ενώσεις που ανευρίσκονται στο μελι και ονομάζονται πολυφαινόλες, διαδραματίζουν σπουδαιο ρόλο στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων.
  • Δύναται να σκοτώσει τα ανεπιθύμητα βακτήρια και τους μύκητες ενώ, λόγω του φυσικού υπεροξειδίου του υδρογόνου που περιέχει δρα ως αντισηπτικό. Η αποτελεσματικότητά του ως αντιβακτηριδιακό ή αντιμυκητιακό διαφέρει αναλόγως της ποικιλίας του (π.χ. μέλι ακακίας ή βαμβακιάς (υψηλό σε υπέρ οξείδιο του υδρογόνου ειδικό για καρκίνο), ενώ κοινώς θεωρηται για πολλούς κάτι περισσότερο από ένα λαϊκό φάρμακο για αυτά τα είδη μολύνσεων.
  • Θεραπεύει τα τραύματα και χρησιμοποιείται στα ιατρικά περιβάλλοντα για τη θεραπεία τους επειδή αναβρέθηκε ότι είναι αποτελεσματικός φονιάς ενώ, βοηθά στην αναγέννηση των ιστών. Επίσης, το μέλι δύναται να ενισχύσει τον χρόνο επούλωσης και να μειώσει τη μόλυνση. Σημαντικό είναι το μέλι που χρησιμοποιείται στις νοσοκομειακές ρυθμίσεις να είναι αρίστης ποιότητας, δηλαδή επιθεωρούμενο και παρθένο. Για αυτο και δεν πρέπει να αντιμετωπίζετε τις πληγες με μέλι κοινού εμπορίου.
  • Τα φυτοθρεπτικά συστατικά, δηλαδή οι ενώσεις που βρίσκονται στα φυτά και βοηθούν στην προστασία τους από βλάβες, βρίσκονται στο μελι. Για παράδειγμα, κάποια, κρατούν μακριά τα έντομα ή προστατεύουν το φυτό από την υπεριώδη ακτινοβολία ενώ είναι υπεύθυνα για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, και για την αντιμικροβιακή και αντιμυκητιασική του δύναμή. Ενω, το ακατέργαστο μέλι, έχει ανοσοποιητικά και αντικαρκινικά οφέλη. Η επεξεργασία καταστρέφει αυτά τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.
  • Χρησιμοποιείται αναριθμητες φορές για να θεραπεύσει πεπτικά προβλήματα όπως η διάρροια, ενώ αποτελεσματικότητα περιέχει κατά της θεραπείας για τα βακτηρίδια Helicobacter pylori (H. pylori), η οποία αποτελεί την κυρια αιτία του στοματικού έλκους. Επισης, θεωρείται πανισχυρο πρεβιοτικό με δύναμη να τρέφει τα καλά βακτήρια που ζουν στο έντερό μας και αποτελούν ζωτική σημασία όχι μόνο στην πέψη αλλά και στη γενική υγεία.
  • Εχει αποτελέσματα έναντι του πονόλαιμου ενώ στο κρύωμα βοηθά η δοκιμή μιας κουταλιάς μέλι αφού από αρχαιοτάτων χρόνων ειναι φάρμακο για τον πονόλαιμο. Προσθέστε σε ζεστό τσάι με λεμόνι όταν ταλαιπωρείστε από κάποιον ιό.! Φάρμακα εμπορίου κατά των ιών δεν υπάρχουν και μην ξεγελιέστε! Οι αντιβιωσεις δρουν ΜΟΝΟ έναντι των μικροβίων αλλά, δυστυχώς η αλόγιστη χρήση τους έχει δημιουργησει πλέον ανθεκτικά στελέχη βακτηρίων τα οποία μόνο η ΦΥΣΗ μπορει να γιατρέψει! Το μέλι επιπρόσθετα, λειτουργεί ως κατασταλτικό του βήχα με δράση ίδια με αυτήν της δεξτρομεθορφάνης ενος συστατικό του φαρμάκου κατά του βήχα. Δοκιμάστε ένα ή δύο κουταλάκια του γλυκού μελι, κατ ‘ευθείαν!